Zlín Slow Fashion Restart

Cílem akce Zlín Slow Fashion Restart je především obohatit dění v ulicích Zlína. Chceme kolemjdoucí vtáhnout do děje a téma módy ukázat v trochu jiném světle, než jsou nákupy v obchodních domech. Probudit v lidech pocit, že v módě jde především o kreativitu a radost ze sebevyjádření víc, než o množství peněz. Vytvoříme ulici jako živou scénu, místo lákající k pobytu a obohacující člověka o prožitky sdílení, krásy a komunikace.

Módní výměna oblečení

Po jarním úklidu nemusí vše skončit v popelnici a o zachovalé, plně funkční oblečení je možné se s láskou a radostí podělit a nabídnout je volně k dispozici komukoli. V jeden čas, na jednom místě s grácií, noblesou a úctou k jednou vytvořeným věcem, může kdokoliv nabídnout, co už nepotřebuje a odnést si, co se mu líbí.

Redesignová šicí dílna

Ulici Školní oživí nejen stojany s oblečením, ale i šicí stroje a díky týmu švadlen nezůstane místo hluché. Lidé budou mít možnost přihlížet a nebo se aktivně zapojit, naučit se šít, zúčastnit se workshopu redesignu oblečení.

Pouliční tisk na textil

Jde o druh happeningu i zábavu pro kohokoli z kolemjdoucích – na vybrané kousky textilu pocházejícího z veřejné sbírky a nebo z naší šicí dílny si zájemci budou moci vytvořit originální designový potisk. Výsledkem bude AUTENTICKÁ STOPA ZLÍNA třeba na tričku!

Projekt klade důraz na oživení veřejného prostoru, osvětu v oblasti alternativní módy, bezpeněžní směny, mezigenerační propojení, oslovení laické veřejnosti a kreativitu.

Zlín Slow Fashion Restart